Biffstek med smörslungad lök
Jag och älsklingen åt idag en riktigt god mat. Hade tänkt dela med mig av receptet så att ni, mina vänner och bloggläsare, kan göra maträtten själv :P
Ingridienser:
- 4 skivor (á 280 g) hängmörad utskuren biff
- 6 - 8 gula lökar
- 100 g smör
- 1 msk råsocker
- 2 dl kalvfond
- saltoch nymalen peppar
- ½ dl hackad persilja till garnering.

Gör så här:
- Skala och skiva löken. Stek den på medelvärme i hälften av smöret och tillsätt sockret.
- Slå över fonden när löken är mjuk och har fått fin färg. Låt koka ihop till en mustig steksky. Smaka av med salt och peppar.
- Banka ut biffarna något med en köttklubba eller liknande till 1 cm tjocklek. Salta och peppra biffarna. Stek dem sedan i resten av smöret i en stekpanna på hög värme. 2-3 minuter på varje sida. (Biffarna ska vara rosa inuti).
- Häll skyn över biffarna, lägg på den stekta löken och strö över hackad persilja. Kokt potatis, helst mjölig så att du kan mose den i den goda skyn, är gott till.
Receptet är taget från "Morberg - Scenen, livet och konsten att laga mat."
Som Älsklingen köpte i Lund.
Smaklig måltid vännerna! ;) Som Älsklingen köpte i Lund.
Kommentarer
Postat av: madde
det låter gott gumman.kram <3
Postat av: Emma
hej nu är det frågestund på bloggen, du får fråga vad du vill:D
Till höger på bloggen finns en ruta där det står:bloggsvar, skriv din fråga där så svarar jag där och sen lägger jag upp frågan på bloggen :D
ANONYMT
Postat av: Tuula
Låter verkligen jättegott! Ska se om jag lyckas med det, vid något tillfälle :) <3
Trackback